Saturday, August 22, 2009

2 realiti yg kadang2 menyedarkan...~

setelah berkulat dan berlumut hijau blog ni, tetibe dtg plak mood nk menghupdate. well. blog aku, ske ati aku lerr...hehe...
pejam celik, panjang pendek, kembang kuncup, dh 2 bln aku melalui hidup sebagai pengganas skolah. eh, salah. pendidik. hmm...walau pun pd dasarnya ak sendiri pun xpernah pun bli surat khabar DIDIK 2. tp aku akan cuba sedaya upaya untuk membeli dan terdidik.
jadi cikgu ni kadang2 nmpk je senang. dtg skolah, blk skolah, makan tido, perut meletop dan sebagainya pdhal sebenarnya kebenaran dr list di atas hanyalah sekadar 20% je. susah sebenarnya nk melayan kerenah bebudak ni.
ditugaskan menjadi pengganas tetap di kelas tahun 2. mula2 mmg rasa nk bom dan kapak je sorg2, tp dh lama2, diorg yg tlg asah kapak aku. xde la..dlm kata lain ble dh kenal sorg2, tahu kisah susah sedih latarbelakang hidup sesetengah budak2 ni mmg rase teremotional dan tersentuh sgt2. kdg2 budak yg plg pandai dlm skolah 2 pun rupanya punya penyakit kronik dan x punya ibu, ada yg xpernah kenal erti kasih syg seorg ayah, ada yg xpunya sapa2, ada yg terpaksa basuh baju sendiri walaupun umur baru menginjak 7 tahun kerna hidup sebatang kara.

hmm.. hakikat ini kadang2 mengajar kita erti hidup yg sebenarnya. kalau kita rasa kita dh ssh, ada yg sebenarnya lagi ssh, kalau kita rase x disygi, ada yg xpernah kenal apa itu syg.
entri ini mungkin nmpk serius di skrin laptop atau pc sapa2, tp entri ini dtg dr pengalaman yg telah ku lalui sepanjang menjadi seorg pengganas. pengganas yg bakal mencorakkan murid2 ku dgn warna2 primer ataupun sekunder. wahh..ingat lg aku. heeeee...

notakaki: selamat berpuasa y'all...!!!! kalau xposa jgn lupa letak dlm calender so that ble nk ganti xde laa wat2 lupa. wahuuuuuuuuu. (tgk cermin, ingatkn pd diri sendiri. heee)

2 geng kapak:

::nabilahani:: said...

mcm ak ingt je sape ajor warna skunder dgn wrna primer heheh...touching banget post u kali ni...ak yg dh g skola for like every sem ni pn xamik tau sgt psl students huhuhu...ko bleh jd ckgu yg baik...vote for CIKGU FARAH!

::theBROKENmaiden:: said...

wah...i baru perasan u komen hoccay....
hahahsapa lagi kalau bkn CIKGU AZMI....!! wooot wooot...hahaha..
touching eh, tp kalau tgk nasib diorg lg touching sihh...bisa meruntun hati ini seperti menonton sinetron aja gayanya....

Post a Comment

komeng laa selagi anda boleh mengomeng~

Related Posts with Thumbnails