Saturday, October 30, 2010

2 ada apa pada nama

lama dah rasanya tak menulis kat blog hampeh nih... biasa la. hidup org bekerja mmg mcm tuh. hahaha.. sgt laa tidak, aku yang pemalas. HAHAHA.

ok. kali ni aku nak ckp pasal nama. atau bahasa omputihnya, name. bukan name sayeee.. ckp org perak. kadang-kadang trend orang bagi nama anak sekarang ni macam-macam woh. nama dah mengalahkan puteri kayangan tak pun mengalahkan heroin hindustan. paling best, nama canggih-canggih yang ada kalanya tak de makna mengikut agama Islam. sedih wo. kesian anak tu. sebab orang kata laa (since ni belog aku, aku laa nak habaq mai nih) nama ni melambangkan character anak tu nanti. siyes tak tipu. ambek contoh paling dekat, nama aku.

farah filzah.

nak ikutkan maksud nama aku ialah, farah : kegirangan ( sbb tu aku ni suka gelak, suka segala yang girang si paku girangggg. hahahaha... pastu filzah plak maksudnya 'belaian jiwa'. sbb tu aku selalu emo. ahhaa.. bukan, aku sensitif. haa. eh, bukan lagu innuendo ke belaian jiwa??? patut ke aku tuntut royalti... waahhh..

ha, lepas tuh, trend parents yang konon modern ni suka sgt tukar ejaan pada nama yang end up, nama xde maksud gak. memang nama sedap. ejaan gempak. tapi seeloknya biarlah bermakna. trend yang aku paling tak boleh terima ialah namakan anak 2 sempena nama artis. mmg tak salah as long as nama artis 2 ada makna dan makna dia seelok perangai artis 2. tapi kalau bagi nama, : siti angelina jolie. xpon bagi nama nurul mariah carey. haa apa maknanya?? artis omputih ye laa sesuka hati sesedap ketiak bagi nama anak mcm apple ke, violet ke, merrabetta inspectorsahab, kuchkuch hotakhang. biar la diorg. yang nak ikutkan benda tu wat pe.


so, mesti korang pk apehal aku tiba-tiba je bagi isu agak serius nih. bukan nak tunjuk bukti aku matang tapi saja aku terpikir. so aku rasa, dalam 5 thn akan datang kalau ada budak darjah 1 nak daftar masuk sekolah, mesti ada nama-nama yang akan buat kita tersenyum. sebagai contoh, kawan makcik konah baru he beri nama anak dia.....

nur kasih.


tak kisah la. janji kalau maksud ada, aku xde hal. jangan terkejut satu masa nanti ada budak sekolah bila tanya, 'ok, tell me your name...'

"my name is...................



chinta chandurry."




ko nak buat apa? 2 nasib baik mak dia xletak nama osman kabilah. heheheh


*bergurau*



mangsa: adik aku. comel bukan??? kasihan beliau.


culprit: kakak yang bosan xde keje. sekian.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA



2 geng kapak:

jade said...

hahahahahahahahahahahahaha
cinta canduri??hahahahahahaha
byk tgk drama kot mak dia masa pegnen dlu
huhu

::theBROKENmaiden:: said...

hahahhaa. aku kata mungkin satu hari nanti...

mana ada lagi org letak nama 2. nur kasih je baru ada.

nasib mak dia xletak nama...

nur redha. hahhaa

Post a Comment

komeng laa selagi anda boleh mengomeng~

Related Posts with Thumbnails