Saturday, June 26, 2010

6 pembelaan nasib cik murta back!!

aku memang suka jalan-jalan kat pasar malam. kadang-kadang aku berjalan di pasar malam di waktu petang. mengapa? sbb diorg yang bukak dah gerai time petang sapa suruh... aku pon pergi laa... lagi pon anak dara mama ckp tak baik kuar malam-malam... 2 mama ckp laa... tp aku kuar gak pon... dasar anak yang baik mendengar kata mmg cam 2... ehheh..

berbalik pada topik. aku kalau g pasar malam kat area perkampungan hadhari aku nih... (area umah aku la) mmg tak sah aku terima nikahnya, kalau aku tak beli murtabak meja bulat. haa... kenapa meja bulat? dulu makcik ni wat martabak kat atas meja bulat... tapi sbb murtabak dia dah glamer, dia tukar meja. wat atas meja persidangan cuepacs. panjang sket... berlari-lari anak ke tepian jugak laa makcik ni wat murtabak. sebab mmg murtabak dia femes. apa jadi nasib meja bulat tersebut? jadi tempat kupas bawang. kesian beliau, nasib tidak terbela.

aghhh,.... apa aku melalut ni. aku bukan nak citer pasal makcik 2. aku nak citer pasal ANAK makcik 2... haa. bukan sbb muka anak dia tetiber cam AARON AZIZ mahupun aziz satar. tidak. anak dia lah yang handle bab2 jaga duit, bungkus murtabak, tanya kat orang: ayam ke daging? (apa ke biol tanya orang 2 ayam ke daging. kompem laa dia manusia. apa kes ayam atau daging dtg nk beli murtabak) nak dijadikan citer, mmg ahh murtabak femes beb. selalu ada je kejadian org hentuk kepala guna batang paip sebab tak dapat beli. tapi yang aku MARAHnye, ada makcik ni order , 'dik, satu murtabak ayam, satu daging ye' dengan suara lemah lembut cam nasha aziz. kebetulan murtabak daging dah xde. makcik 2 plak, dan dan 2 gak dia tunduk nak ikat tali kasut adidas dia. bley dia selamber je masuk 2 murtabak ayam. aku tgk je. dia tgk aku. pas2 dia senyum. ha kantoi laa plak. kan dah bersalah. muka dah jadi cam cencorot nak lahirkan anak kembar. dah makcik 2 setel, trus ambek murtabak 2 tanpa rasa was-was dan pulang dengan hati yang gembira.

AKU TAK PUAS ATI. penipuan secara halus telah berlaku. buatnya anak makcik tadi 2 kena chicken pox yang xbley makan ayam, abes mengelupur dia menahan kegatalan sebab baru je makan murtabak yang disangkakan murtabak daging. yang makcik pon bengap, murtabak kalau chicken pox mana bley makan. kan ada telur 2. gatai laa satgi... bg makan roti celup tepung sudah.

berbalik pada citer mamat bersalah tadi, aku pon tahu dia nak kena handle ramai orang. tapi at least, jujur je laa.. apa laa salahnya kalau dia ckp, 'makcik, murtabak daging xde lagi. tgh masak. makcik g laa jalan ronda-ronda mengorat swiit swiit pakcik-pakcik yang ada or gi lompat bintang 100 kali dulu ke or chill dengan makcik konah sambil main galah panjang ke, pas2 datang blk. kompem saya 'reserved' kan tuk makcik' dengan suara lembut macam justin bieber.

hati aku agak panas. time aku tgh nak bayar duit, datang sorang pakcik. 'dik, murtabak ayam tak nak bawang, tak nak telur satu.' hahahahahha... padan muka kau. skang budak 2 plak panas ati.. pakcik 2 ingat dia ada kat burger king agaknya. main order gitu. nasihat aku pada pakcik tersebut, 'kalau tak nak bawang, tak nak telur, apa kata pakcik g beli PUTU PIRING je, kompem takde entiti bawang atau telur.

hati puas. balik umah. makan murtabak cicah budu perisa mak teh kubang kerian. thorbaekk!!!

sekian.
sekadar gambar hiasan. mesti pas ni korg g cari murtabak kan?? ahhahaha

6 geng kapak:

qamaruluramaq.blogspot said...

cyong nie bile nak start mengajar??

::theBROKENmaiden:: said...

hhahhaa... jeles. komfem ko dah xlarat nk tgk aku update blog kan.... ahhaha...

bulan 9.... sila bersabar.. wahahhahaha

qamaruluramaq.blogspot said...

biar posting jauh2 skit tau.. dlm utan kalu bleh. he3

::theBROKENmaiden:: said...

kurang asam yeee di situ.... ko sabar sat.... ko blk kmpg mmg aku lumur kan kou ngan bontot kuali... demm... walau aku tahu beza antara bontot itu dan muka kamu...ngak ada beda... wahahhaha

qamaruluramaq.blogspot said...

ala raya kot baru aku balik.. hmmmm

::theBROKENmaiden:: said...

raya aku tak masuk utan lagi kot... ahahhahah.. siap ahh ko

Post a Comment

komeng laa selagi anda boleh mengomeng~

Related Posts with Thumbnails